Aanbevelingen

Een ‘krachtiger’ Reikikanaal
>>kijk voor hedendaagse mysterieschool De weg van de Oervrouw op http://atlasreiki.nl/oervrouw2019/<<

Bij aanvang van de De Terugweg, ofwel de Atlas Reiki Master Gold, was ik al Reiki Master. Niet het Reikimaster worden, maar De Inwijdingsweg trok.

Ik heb voor Nicola gekozen vanwege haar intuïtieve en priesteressenbenadering, en raad je haar ook aan.

Door het traject heb ik veel meer begrip gekregen van wat ware vrouwelijke kracht is, en hoe deze uit te dragen op elk gebied in mijn leven: zakelijk en relationeel.

Tijdens het jaar ging ik bewust afwegen van de momenten dat ik met mensen in verbinding ging of me juist terug moest trekken omdat ik tijd nodig had om te transformeren.

Ook ben ik met grote regelmaat in een dagboek gaan schrijven. Iets wat ik mijn hele leven nooit had gedaan. Het had een heel goede impact.

Ik schreef bewuster, en over mijn schaduw. Ik vond het vaak heel spannend om te beginnen, dat zou betekenen in het diepe springen, naar binnen gaan en letterlijk door de hel, de woestijn, het moeras maar ook door het Walhalla lopen.

Ja, zo was het voor mij. Ik moest door een hoop bagger en trauma’s heen. Het schrijven ging in het begin nog vaak onsamenhangend en chaotisch. Maar zo was het dan ook gesteld met mijn binnenwereld.

Langzaam aan werd ik steeds bekender met mijn eigen emotionele en mentale landschap. En kreeg ik er soms lol in.

Ik begon te ondervinden hoe iets uit mijn onbewuste naar mijn bewuste te brengen. De antwoorden hoefden niet leuk te zijn.

Ook daar ben ik achter gekomen. Ik hoef mezelf niet meer te veroordelen. Het gaat om waarnemen en in kaart brengen. Jezelf leren kennen.

Hierdoor maak ik nu bewuster keuzes, zijn er bepaalde relaties sterker geworden en andere verwaterd.

Door De Terugweg heb ik nu een helderder inzicht in hoe ik sta t.a.v. bepaalde aannames. Dit merk ik in gesprekken met andere mensen zowel privé als zakelijk. Bepaalde persoonlijke- en wereldopvattingen heb ik meer in kaart, en mijn eigen waardesysteem is me duidelijker geworden.

Dit heeft ook als resultaat dat ik me minder laat afleiden door dingen om me heen en meer focus heb, omdat ik beter weet wat ik wel en niet wil. Of wel en niet belangrijk vind. Van voeding tot sport, waar ik woon tot werk, en van relaties tot vrijetijdsbestedingen.

Ik kan zeggen dat door het jaartraject met al haar onderdelen mijn intuïtie een stuk sterker is.

Het heeft bijgedragen aan meer rust in mijn leven, nog meer zelfdiscipline, aan het ervaren van nederigheid en het leren loslaten van dingen waar ik geen invloed op heb.

Het heeft me verder geholpen bij mijn eigen werk als Reiki Master.

Wanneer ik inwijdingen, bijeenkomsten of cursussen geef, merk ik dat ik me verrijkt voel met de nieuwe technieken en dat ik veel meer geduld heb.

Ook krijg ik feedback uit mijn groepen en van cliënten dat het lijkt alsof mijn Reikistroom meer kracht heeft. Ik weet ik doe het niet zelf; het is de Reiki.

Toch denk ik  dat door dit intense jaar, waar ik voortdurend ondergedompeld ben in Reiki en bewust oefeningen leerde, enorm bijdraagt aan dat ik een ‘krachtiger’ Reikikanaal ben geworden.

Wat betreft de overgave aan Reiki, oftewel een kracht groter dan ikzelf, dit vertrouwen gaat hand in hand met vertrouwen in het leven. Door mijn jeugd heb ik jaren niets en niemand vertrouwd in mijn leven. Dus ben ik lang zeer voorzichtig geweest om iets of iemand anders te vertrouwen.

Mijn vertrouwen ik zeker toegenomen maar volledige overgave is er nog niet altijd.

Mijn waarneming is nu nog subtieler en ik kan nu  door nog meer ruis in mijn hoofd ‘zakken’ als het ware.

Ik ben Reiki nog meer gaan waarderen het afgelopen jaar. Ik ben meer compassie gaan ervaren, gegaan van zelfkritiek naar zelf-liefde. Het oordelen over dingen werd steeds futieler en het groter geheel steeds belangrijker.

Deze periode heb ik verrassend genoeg  interesse ontwikkeld in edelstenen en mineralen. Iets wat zich eerder nooit had aangediend.

Niet alleen werd ik me bewuster van de kracht van deze natuurstenen maar ook van andere natuurelementen. Door het werken in ons jaar met de windrichtingen en het aanroepen van krachten, godinnen, goden en spirits, ben ik meer waardering gaan krijgen voor oudere culturen en geschiedenis, en de cycli van de natuur. Ik voel in toenemende mate verbinding.

beeld over Reiki is an sich niet veranderd; wel zeer verdiept en verrijkt. Ik zie het als een pad van zelfrealisatie waar je nooit klaar mee bent. Je moet het blijven oefenen en bijleren.

Volgens de Maya kalender ben ik het teken Blauwe Storm; mensen met wie ik in aanraking kom, ondergaan door mijn aanwezigheid zo gezegd, al een transformatie, zegt de beschrijving. Dat gebeurd gewoon en dit heb ik letterlijk al heel vaak ervaren zonder dat ik het wist.

Nu na De Terugweg, de Atlas Reiki Master Gold, heb ik bij de laatste stap mijn passie neergezet om anderen mensen te helpen hun passie en zielsbestemming te vinden in dit leven. Om bij te dragen aan hun transformatie. Zij het via het geven van behandelingen of cursussen. Of via communicatietrainingen en communicatietrajecten die ik wil doen met mensen en bedrijven waarbij communiceren vanuit de kern, hart en ziel, voorop staat.

Dyonne Schreurs

www.lekkerjezelf.nl

Ze bleef verlangen naar verdieping

Ilona leidde in haar vroegere baan o.a Pesso oefengroepen. Na NLP trainingen te hebben gevolgd, opende ze een eigen praktijk, maar ze miste iets. Ze bleef verlangen naar verdieping.

Ilona: “Gelukkig werd ik toegelaten. De Heenweg is een verdiepende en daardoor verrijkende ervaring. Ik zou hem niet willen missen. Dat zeg ik al terwijl we nog niet eens klaar zijn.

Voor mij heeft het nu al alle rendement opgeleverd waarop ik hoopte. Al na de 2e trainingsdag maakte mijn perspectief op mijn eigen gedrag een draai van 180 graden.

Ik wist dat je waarneming wordt gekleurd door je eigen geschiedenis. Maar ik had een blinde vlek in die geschiedenis. Er lag een schaduw overheen. Door de Heenweg verdween de schaduw en kon ik de blinde vlek ineens zien. Een ware openbaring voor mij.

Nu is er zoveel meer zelfkennis en daardoor een beter kunnen kijken naar mezelf, de ander, de wereld om mij heen.

Ilona: “Voor mij is de Heenweg een persoonlijkheidstraining. Mijn bewustzijn is in beweging gezet.

De trainingsdagen zijn een warm bad en tegelijkertijd kijk je onbarmhartig in de spiegel. Dat kan omdat het veilig is, en maakt het waardevol. Het maakt dat je kunt groeien.

Ik heb hiermee heel veel extra’s in handen voor de rest van mijn leven.

Zeker zou ik deze training aanbevelen aan een ieder die op zoek is naar verdieping.

Ik ben Nicola dankbaar voor wie ze is. Haar wijze van training is precies goed voor mij.

Nicola heeft me de verdieping aangereikt die ik wilde, ik weet niet of dat bij een andere trainer/trainster ook mijn deel was geweest.

Onze kwetsbaarheden komen bloot te liggen en Nicola schroomt niet haar eigen kwetsbaarheid ook te laten zien, daarmee toont ze kracht en dus durf ik haar te vertrouwen.”

Ilona, 70

Dit is de missing link.

Eigenlijk wilde ik de Terugweg gaan volgen, maar de Heenweg sloot zo mooi aan op waar ik een dik jaar geleden stond, dat ik deze kans om mijn basis te verbreden, en een aantal punten in mijn leven aan te pakken, niet kon laten lopen.

Ik had al Shinpiden level (Reiki 3a). Ergens voelde de Heenweg als een stap terug, terwijl ik nu juist een stap vooruit wilde zetten. Daardoor was ik niet in een keer overstag om het te gaan doen.

edda

Ik ben heel blij dat ik het wel gedaan heb. De Heenweg heeft me een jaar vol ervaring opgeleverd, waarin ik een stevige basis gelegd heb.

Heel goed aan de Heenweg vond ik werken aan mezelf, en het  structureel opbouwen van je ervaring als healer.

Ik ben heel blij met het uitwisselen met studiegenoten. En het in de praktijk ervaren en uitproberen van methodes waar ik alleen maar over gelezen had.

Het jaartraject raad ik zeker aan. Als je “echt” iets met je Reiki wilt gaan doen, dan is dit de missing link. De Inwijdingsweg is uniek. Het is de opleiding die in elk ander reiki-traject lijkt te ontbreken.

Nicola is een groot leraar en persoonlijk adviseur. Ze neemt Reiki onderwijs niet één, maar meerdere stappen verder dan ‘gewone’ Reiki cursussen.

Nicola ben ik specifiek dankbaar voor de fijne warme coaching, ook bij persoonlijke issues.

Edda Beart Mommaerts
Reiki Master – Studio Lux

Jezelf helemaal te durven geven

Sinds we met deze Weg zijn begonnen is er erg veel met me gebeurd. Het traject is zeer diepgaand, en er gebeuren de wonderlijkste dingen.

Het belangrijkste is wel het onderzoeken en ontdekken van jezelf. Doordat het proces zo intens en ver gaat, is de band onderling wel zo sterk geworden, dat je jezelf helemaal durft te geven en te laten gaan. De reis die elk van ons maakt wordt ondersteund door de anderen.

De bedding is zo geweldig en de behoefte alles met elkaar te delen is erg groot.  De gesprekken en intervisiebijeenkomsten zijn zeer intensief, en geborgen. We voelen ons gedragen.

Kitty, Renee, Harmke, Carla,

De ervaringen van de andere vrouwen zorgt voor meer wijsheid en inzicht. Ik ben dan ook zeer blij en vereerd dat ik deze opleiding op zo’n manier mag volgen samen met de andere lieve vrouwen. Deze vrouwen zijn voor mij ontzettend belangrijk geworden en de band die we hebben is voor het leven.

Kitty, 47