Breng je feestdagen naar een ander niveau

Breng je feestdagen naar een ander niveau

Waarschijnlijk brengen de feestdagen in december, en de aanloop er naar toe, ook stress en druk met zich mee

En voel je minder ruimte voor jezelf. Dit terwijl je als hoogsensitief mens ruimte voor alleen zijn, en je eigen zielenroerselen, zonder dat er aanspraak op je wordt gemaakt, zo nodig hebt.

Sinterklaas

 

Het onderstaande kan je helpen beter te genieten van de voedende geur van deze tijd.

 

Wil je dat je feestdagen ook een diep spirituele laag hebben en niet zo getriggerd worden in deze gevoelige tijd van het jaar? Lees dan verder.

 

Dat kun je doen door “het zijn van de zegen”

Wat is het zijn van de zegen, en hoe wordt je de zegen?

 

• Ga zitten en sluit je ogen. Adem, wees in je centrum en grond voor 5 minuten. Blijven je richten op je ademhaling en breng je aandacht naar je derde oog , tussen je ogen in het centrum van je hoofd . Je (Reiki)handen liggen op je bovenbenen.

 

• Focus op waar je dankbaar voor bent . Denk aan ten minste 5 dingen . Laat echt de energie van dankbaarheid in je geest en lichaam tevoorschijn komen.

 

• Voel de energieën van een hogere of onzichtbare macht je zegenen. Dit kan een algemeen gevoel van het Goddelijke , één of meerdere godinnen of goden engelen, je gidsen , opgestegen meesters, bomen,  … wie goed voelt voor jou.

 

• Drink hun zegeningen in elke vezel van je wezen. Sta de komende 5 minuten toe dat dit je helemaal vult.

 

• Leg je (Reiki)hand op je hart en beloof : ik ben een zegen aan iedereen die ik ontmoet vandaag , absoluut iedereen. Ik schenk deze energie vrij en met liefde . Alleen al mijn aanwezigheid doet anderen goed.

 

• Als je Sinterklaas viert, en/of Midwinter, of Kerst, en Nieuwjaar, herinner je dan bewust dat je een zegen bent voor iedereen, waar je ook gaat .

 

Rondlopen met dit niveau van energie helpt niet alleen je eigen stemming en de energieën van de mensen om je heen te verhogen, maar ook het energie-niveau van de hele wereld . Dit is de richting die alle op hoog niveau fungerende doorgaans onzichtbare bondgenoten om de planeet aarde, ons zouden willen bewegen .

Hiermee weet je dat als je de zegen wordt, je letterlijk helpt om onze wereld te transformeren. En een fijnere, zinvollere, feestdag hebt dan zonder deze intentie…

Met liefde ,
Nicola

vuurwerk

Deze tips zijn geïnspireerd op die van Marguerite Rigoglioso van Seven Sisters Mysterieschool.

 

Laat je weten hoe  hoe het  was voor je om ‘de zegen te zijn’.? Er is plek voor hieronder. Ik zou het leuk vinden.

1 COMMENTS

 1. Nicola
  december 05, 2014 12:57

  Te midden van de drukte van meehelpen op school, de bijdrage aan de familiemaaltijd van vanavond inkopen en voorbereiden – surprise en gedicht was gisteren gelukkig al klaar -, de tijd genomen om de zegen’oefening’ te doen.

  Bij het aarden zo mijn onrustige cellen van vandaag gevoeld. Die door het gronden rustiger werden. Het was lastig om mijn 3de oog in mijn hoofd te voelen, mijn gerichtheid leek er te zijn buiten mijn hoofd.

  Het voelen van dankbaarheid was heerlijk.

  Zo ook de zegen. Ik bedacht niet van wie ik de zegen wilde, maar nodigde uit wie me wilde zegenen. En wie kwam er? De heilige Nicolaas zelf. Het was heel fijn door hem gezegend te worden. Ik genoot. Hij ging weg, ik dacht ik ga over naar het volgende deel maar het zegeningen ontvangen bleek nog niet klaar. Godin zelf kwam me zegenen, en dat ging recht naar mijn as, mijn midden, die verticaal in mijn lijf er is. En helemaal een extatisch gevoel bracht. Heerlijk. En ik voelde me zooo dankbaar.

  Wat ook erg leuk was: mijn kat zat de hele tijd op schoot. En opeens likte ze mijn handen, allebei. Ze doet dat nooit ! Het was tijdens het zegenen.

  Nu, ik ben benieuwd. Hoe de dag verder gaat. Ondanks dat ik heb gezegd de zegen te zullen zijn twijfel ik er aan dat ik mij er zijn nou zo’n zegen is voor anderen.

  Ik ben benieuwd hoe het jouw vergaan is.

  Met liefde, Nicola

Leave a reply