De Inwijdingsweg, het logo

De Inwijdingsweg, het logo

Lieve lezeressen van deze blog,

Mijn ontwerpster  en webbouwer Sandra die bezig was met het ontwerp van  een logo, gaf aan niet zo’n grip te hebben qua beeld. Er  kwam instant een stroom bij mij op die  uitlegde naar welk beeld ik op zoek was..

Belangrijk is dat het logo meer lagen uitstraalt 

Het beeld bij een inwijdingsweg is een spiraal. Of een labyrinth.  Je loopt een weg. Het is de weg naar het midden. Naar binnen. Naar je eigen kern. Naar je ziel.

De uitkomst van het doorlopen van De Inwijdingsweg is dat je veel uitdagingen overwonnen hebt, intuïtiever leeft , meer je ziel belichaamd, en meer je keuzes maakt vanuit je echte passie.

Je vrouwelijkheid, vrouw zijn op jouw manier meer leeft.

 

infinity lemniscaat het over en weer

 

Mijn beeld is de lemniscaat.

De lemniscaat past helemaal bij mijn persoon

Ik verbind me op zielsniveau met een ander . In de ene lus staat de cursiste,  in de andere lus ik. Samen groeien we verder .

Het is een over en weer. Van openen, kwetsbaarheden, gevoel, verbinding,

 

 

De Inwijdingsweg, een reis

Het beginpunt van de reis ligt in het midden. Daar is de eerste stap, die van de dwaas.  De deelneemsters zet 8 stappen en is weer bij het midden (dit is De Heenweg)

Vanuit het midden loop je weg weer terug (de andere lus) en komt weer bij het midden uit (De Terugweg).

 

de Heenweg en de Terugweg

In de bijlage staan de 16 stappen van De Inwijdingsweg. De Heenweg staat links. Je begint bij de Dwaas. Gaat van Maanwereld, Zonnewereld naar Sterrenwereld. Tot en met de Kluizenaar. (dan ben je dus weer in het midden) . De Heenweg bestaat uit 8 stappen.

De kaarten aan de linkerrand zijn ondersteuners: grootmoeder Flow, grootmoeder Juist en grootmoeder Indalen.

De kaarten in het midden zijn de verschillende  spirituele werelden: Maanwereld, Zonnewereld naar Sterrenwereld. Veel mensen in deze tijd zijn in spirituele workshops nooit verder gekomen dan maanwereld.

 

 

De Terugweg

Na de veelomvattende stap van de Kluizenaar ga je van boven naar beneden; van Innocent /onschuld stap voor stap naar Universum

Bij Universum ben je weer in het midden en heb je De Inwijdingsweg 1 keer doorlopen. Dit vervolg is de Terugweg (en beslaat een jaar)

 

Iedere keer een laag dieper

Je kunt De Inwijdingsweg zo vaak doorlopen  als je wilt. Ieder keer zul je een laag dieper gaan.

Op dit moment bied ik het aangaan van de stappen van De Inwijdingweg in twee jaar aan.

Het idee is in de toekomst niet alleen de Kleine Mysteriën (de eerste twee jaar, De Heenweg en de Terugweg) maar ook de Grote Mysteriën aan te bieden voor vrouwen die gedreven zijn hun leven volledig te bezielen.

 

De twee lemniscaten van het  ontworpen logo

Stel de liggende lemniscaat is de Inwijdingsweg zoals ik hem beschreven heb hierboven

Dan is de rechtopstaande lemniscaat de verbinding tussen hemel en aarde. Hierbij geldt: zo boven zo beneden. Wat je uitzend krijg je.

De minikosmos weerspiegelt de macrokosmos. Wij maken deel uit van het universum en het universum weerspiegelt zich in ons, zit in zijn geheel in ons (maar dan kleiner)

Door 4 lussen, de dubbele lemniscaat samen, zijn ook de 4 windrichtingen en de 4 natuurkrachten vertegenwoordigd.

De Inwijdingsweg

 

Wat vind jij van het logo? Laat je het weten hieronder?

Leave a reply